Hvis du av en eller annen grunn må trene judo uten partner, står du overfor en liten utfordring. Judoteknikker dreier seg alltid om å manipulere og kontrollere en motstander, og elementer som balansebrudd og løft er vanskelig å øve på uten en partner. Det finnes likevel et par øvelser man kan gjøre dersom man ikke har noen å trene med.

Bevegelsesmønstre, innganger og fotarbeid kan du øve på alene. Plasser gjenstander på bakken, for å markere hvor uke vanligvis ville hatt føttene sine. De skikkelig barske bruker selvsagt murstein som markører.

Du kan også trene på innganger med hendene mot en vegg eller med grep i en ribbevegg. Noen synes også det kan være greit å kjøre innganger under vann. Øvelser i basseng er fint i en resitusjonsfase etter en skade.

Brukk strikk eller judobelte når du øver på uchikomi. Hvis du brukes strikk, kan du eksperimentere med ulike motstand i strikken. Vanskelighetsgraden øker hvis du fester beltet eller strikken i et bevegelig objekt som for eksempel en boksesekk eller en dør.

Husk at disse øvelsene aldri vil kunne erstatte en ordinær judotrening der en judotrener vil kunne korrigere og veilede deg. Lykke til!

Del på FaceBookPost to MySpace!Gi Kudos til denne saken! Send til Klikkbart