Hver tirsdag klokka 2200 på Discovery Channel kan du se et kult tv-program som heter Fight Quest. I programmet møter vi to amerikanere, Doug Anderson og Jimmy Smith, som er på reise verden rundt for å lære seg ulike kampformer.

Idéen er at disse to får fem dager på å lære seg kampformen, og deretter skal de gå kamp mot noen skikkelig gode utøvere i de respektive formene. Serien er en blanding av kulturelle smaksprøver og god, gammeldags slåsskamp.

I hver episode utforsker Jimmy og Doug et nytt sted som forbindes med en bestemt kampstil, for eksempel kung fu i Dung Fung i Kina og boksing i Mexico City. Judo er ikke med, men flere av kampformene har elementer som kan minne om judo i seg.

Et lite apropos

Jarne Byhre hadde samme idé for cirka 15 år siden. Nå er jeg glad for at det ikke ble noe av idéen, for de to hovedpersonene får skikkelig bank i flere av programmene. ;-)

Del på FaceBookPost to MySpace!Gi Kudos til denne saken! Send til Klikkbart