Etter trening har sikkert de aller fleste av dere opplevd å ha vondt i kroppen. Det er mange grunner til at det gjør vondt, og det er noen årsaker det går an å gjøre noe med. Du kan altså faktisk begrense smertene i kroppen etter en real treningsøkt. Det sentrale stikkordet her er - KOSTHOLD.

Muskelfibrene ødelegges ved hard trening, og dette kjenner vi særlig 1-2 dager etter treningsøkten. Musklene virker betente, og kroppen reagerer ikke slik vi ønsker rett og slett fordi det gjør vondt. En del av disse smertene kan faktisk begrenses ved å tilføre kroppen antioksidanter. C-vitaminer er en antioksidant. I tillegg vet man at fet fisk og ingefær kan dempe betennelser.

Ved hard trening tapper oksygenmangel kroppen for kalium. Mangel på kalium hindrer kommunikasjon mellom hjerne og muskler, og dette medfører at du blir svært sliten. Løsningen er selvsagt å spise mat som inneholder kalium (rosiner, mandler, mørke grønnsaker).

Tomme karbohydratlagre gjør deg også sliten. Når disse lagrene er tomme vil kroppen forbrenne fett i stedet, og dette vil gjøre deg langt mer sliten enn om kroppen hadde nok karbohydrater å ta av. Spis karbohydrater rett etter trening. Gjerne i garderoben før du tar en velfortjent dusj. Spis (eller drikk) slik at du får i deg omtrent 1 gram karbohydrater per kg kroppsvekt. Dersom du trener lenge, bør du drikke en sportsdrikk underveis.
Del på FaceBookPost to MySpace!Gi Kudos til denne saken! Send til Klikkbart


Les også