kawaishi.jpgMikonosuke Kawaishi ble født i Kyoto i 1899, og han døde i 1969. Han trente jujutsu på Dai Nippon Butokukai. Man antar at det var en form for aikijutsu.

Midt på 1920-tallet reiste Kawaishi til USA. Der reiste han rundt for å demonstrere kampformer, særlig i New York og i San Diego. Noen år senere reiste han til Liverpool i England der han etablerte en jujutsuklubb. På denne tiden levde han av profesjonell bryting. Artistnavnet hans var Matsuda.

I 1931 flyttet Kawaishi til London. Der grunnla han en judoklubb, og han begynte å undervise judo på Oxford University. Det var omtrent på denne tiden han ble tildelt 3. dan av Jigoro Kano. Selv om han egentlig drev med noe som mest av alt kan kalles jujutsu, så var det ikke uvanlig av jujutsu-instruktører på denne tiden kalte det de drev med for judo. Det var heller ikke uvanlig av Jigoro Kano tildelte jujutsutrenere dangrader i judo. Han ønsket å rekruttere flest mulig til Kodokan.

I 1936 reiste Kawaishi til Paris. Han hadde da 4. dan, og han underviste i jujutsu og judo. Under andre verdenskrig dro han til Japan, og han satt i fengsel en stund. Etter krigen dro han tilbake til Paris igjen. Kawaishi bidro sterkt til å gjøre judo populært i Frankrike.

Kawaishi la stor vekt pÃ¥ kata som treningsform. Blant annet skrev han boken “Seven Katas of Judo”.

Kilde: Judo Info Site
Del på FaceBookPost to MySpace!Gi Kudos til denne saken! Send til Klikkbart


Les også