Yawara er en serie som består av både manga og anime. Serien ble skapt i 1987 av Urasawa Naoki. Serien ble raskt populær, og i 1989 ble det skapt en tv-serie med samme navn. Tv-serien sluttet i 1992 etter at 124 episoder var vist. Mangaserien sluttet i 1993 etter at 29 album var utgitt.

Handlingen

Yawara er en idrettsserie med elementer av humor og kjærlighet. Yawara er en vanlig skolejente bortsett fra at hun har trent judo hele livet. Hun blir trent av sin bestefar som heter Jigorou. Jigorou har store planer for Yawara. Han ønsker at hun skal vinne OL, og at hun skal bli tildelt æresbevisninger i hjemlandet på grunn av sin innsats på judomatta.

Sportsjournalisten Matsuda blir forelsket i Yawara. Han falt pladask etter å ha sett henne stoppe en lommetyv ved hjelp av et judokast. Yawara på sin side gjengjelder ikke følelsene. Hun blir forelsket i Kazamatsuri som tilfeldigvis er hennes motstanders trener. Via en del usannsynlige omveier og intrigefulle irrganger må Yawara etter hvert kjempe mot rike familier, store menn og mange andre skumlinger.

Noen fakta

  • Ryoko Tamura ble kalt Yawara-chan av pressen.
  • Navnet Jigorou henviser til judoens grunnlegger Jigoro Kano.
  • Navnet Inokuma som forekommer i serien har sin opprinnelse hos Isao Inokuma som OL-gull i 1964.
  • Det japanske tegnet for Yawara er det samme som for ju i judo.
  • Det tidligste omtalte kampsystemet i Japan het Yawara.
  • Tidligere IOC-president Samaranch heter Tamaranch i serien.
  • I 1996 fikk Yawara en ny giv på grunn av Ryoko Tamuras deltagelse i OL. Siden den gang har Tamura hadde kallenavnet Yawara-chan i pressen.


Del på FaceBookPost to MySpace!Gi Kudos til denne saken! Send til Klikkbart


Les også