Blind judomester legger tyv i bakken


I Tyskland fikk en tyv seg en skikkelig overraskelse for ikke så lenge siden. En 17 år gammel snauskalle gikk til angrep på en blind mann som nettopp hadde kjøpt seg en pakke sigaretter, like utenfor togstasjonen i Marburg. “Hit med dem, Stevie!” ropte raneren. Politiet tror dette var en henvisning til Stevie Wonder…

Den 17 år gamle raneren hadde funnet seg alt annet enn et enkelt bytte. “Offeret” var rett og slett Michael Esser (født 2. november 1973) som har vunnet VM i judo for svaksynte i vektklassen inntil 73 kg.

Raneren slo Esser i ansiktet, og dette ga den svaksynte muligheten han trengte. Michael Esser tok armen hans, vred den bak ryggen på ham og sparket samtidig tyven kraftig på baksiden av beina ved kneet. Deretter kastet han raneren rundt og slik at han landet med ansiktet først i asfalten, før han til slutt satte seg på ham.

“Jeg er blind, men jeg er ganske sprek likevel. Jeg håper han tenker seg om to ganger før han prøver seg på noen igjen,” sier Esser.

Politiet i Marburg er imponerte, og i en uttalelse heter det: “Den blinde judomannen brukte noen ekspertgrep for å slenge raneren i bakken mens han ropte etter hjelp.”

Esser slapp unna med en blodig nese. Han valgte ikke å dra på sykehus fordi han hadde tenkt seg til noen venner for å høre på en fotballkamp.

Kilde: Ananova

Stikkord: ,