JudoMania Online

informasjon om judo og selvforsvar

Vonde nybegynnerkast

Skrevet av Arne Midtlund - 12.04.2009

vondekast
Kan man si noe generelt om hvilke kast nybegynnere utfører mer brutalt enn folk som har trent noen år? Jeg har i alle fall erfart at enkelte teknikker gjør fryktelig vondt dersom en hvitbelte kaster meg. Dette gjelder særlig de litt sterke og ivrige nybegynnerne. Så hvilke teknikker dreier dette seg om?

Jeg synes sånn generelt at nybegynnere er flinke og tar hensyn til egne ferdigheter når de skal utføre en kastteknikk. Men i enkelte tilfeller blir det rett og slett for mye kraft og for lite teknikk. Skulder- og hoftekast fungerer stort sett greit, synes jeg. Her kan man styre mye av fallet selv, og det er grenser for hvor galt man kan bruke kraft og styrke i disse bevegelsene. Det eneste måtte være de gangen tori bryter rytmen i kastet slik at man ikke lander på rett sted til rett tid. Da kan det gjøre vondt.

Jeg synes feiinger generelt er de verste teknikkene å bli utsatt for av noen som ikke kan dem. En feiing uten balansebrudd er jo bare et spark i leggen… Tenk bare på teknikker som hiza guruma, sasae tsurikomi ashi eller de ashi barai. Her bør jeg for ordens skyld legge til at det mest brutale sparket jeg har fått i leggen fikk jeg av en judoutøver som har trent judo i mer enn 35 år.

Les også dette

Del dette med andre

  • Facebook
  • Twitter
  • Tumblr
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • MySpace
  • email
  • PDF
  • RSS
Følg JudoMania Online Del dette på Facebook

Skriv en kommentar