JudoMania Online

informasjon om judo og selvforsvar

20 treningstrender i 2009

Skrevet av Arne Midtlund - 10.02.2009

Kan judo noen gang bli trendy? Kanskje ikke, men vi kan i alle fall lese litt om hva som virkelig er kult og moderne når det gjelder trening. Kanskje noen kreative ildsjeler kan ta dette med seg i en eller annen form når man diskuterer markedsføring og klubbutvikling?

En undersøkelse som ble gjennomført på nettet blant 1540 trenere godkjent av American College of Sports Medicine (ACSM) ga mange spennende spådommer om hvilke treningsformer og trender som kommer til å gjøre seg gjeldende i 2009. Resultatene ble sammenfattet av Walter Thompson ved Georgia State University.

 1. Profesjonelle trenere og instruktører. Det er ikke bare judo som kan skilte med god trenerutdanning. Stadig flere treningssentere kan tilby erfarne og godt skolerte intruktører.
 2. Barn og overvekt (Husk at undersøkelsen ble gjennomført i USA…) Treningsprogram innrettet i forhold til inaktive barn er for tredje år på rad med på listen.
 3. Personlig trening. Personlige trenere blir stadig mer etterspurt, også av mosjonister.
 4. Styrketrening. Både menn og kvinner trener i stadig større grad styrke. En viktig motivasjon er å bevare styrken når man blir eldre.
 5. Kjernetrening (Coretraining). Øvelser og treningsformer som styrker mage og rygg er populært.
 6. Egne treningsprogram for godt voksne. I denne gruppen finner vi alle kategorier voksne – fra tidligere toppidrettsutøvere til sofaslitere som nettopp har våget seg over dørstokken.
 7. Pilates. Krever gjerne matter og annet utstyr som store baller. Øvelsene styrker blant annet kjernemuskulaturen.
 8. Swissball. Store baller som brukes til situps, push-ups og andre styrkeøvelser. Stabilitet er et viktig stikkord.
 9. Trening for en spesifikk idrett. Idrettsutøvere som driver grunntrening (styrke og utholdenhet) på treningssentere. Stadig flere treningssentere blir flinkere til å tilby veiledning tilpasset slike behov.
 10. Balansetrening. I alle aldersgrupper er balansetrening i skuddet. Treningen kan for eksempel foregå på et balansebrett eller en ball.
 11. Funksjonell trening. Trening som forbereder kroppen på daglige gjøremål som å løpe etter bussen eller løfte en stol osv.
 12. Trening i arbeidstiden. Mange arbeidsgivere har oppdaget at det kan være lønnsomt å spandere trening på sine ansatte.
 13. “Wellness coaching” (fant ikke et godt norsk uttrykk). Tilbud om å se på livsstilen din slik at man om mulig kan gjøre positive endringer.
 14. Bonusordninger til ansatte som trener. Noen arbeidsgivere tilbyr ulike bonuser som skal motivere de ansatte til å trene mer.
 15. sjc01

 16. Måle treningsutbytte. Dette handler blant annet om å lage treningsdagbok, logger og å holde oversikt over treningmengde, treningskvalitet, intensitet og framgang – gjerne i forhold til en målsetning.
 17. Spinning. Spinning er fortsatt blant de mest populære aktivitetene.
 18. Henvisning fra lege. I USA er det stadig flere leger som henviser pasienter til ulike former for trening.
 19. Trening og slanking. Selv de mest outrerte og vanvittige slankekurer har trening som en av komponentene.
 20. Personlig trening for grupper. Grupper på to eller flere kan bestille personlig trening sammen.
 21. Stadig fokus på nye målgrupper. I USA er det omtrent 80 % av befolkningen som ikke trener organisert. Dette gir muligheter for stadig å nå nye kundegrupper ved hjelp av kreativ markedsføring.

/p>

Kilde: Top 20 Fitness Trends For 2009 (Ganske fritt oversatt av meg.)

Les også dette

Del dette med andre

 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • MySpace
 • email
 • PDF
 • RSS
Følg JudoMania Online Del dette på Facebook

Skriv en kommentar