Elixia Ringnes Park

lifefitness1

Dette skal handle mer om tredemøller og innendørs løping enn om Elixia Ringnes Park. Men jeg har forlatt SATS til fordel for Elixia i løpet av juleferien. Jeg har mer eller mindre vært medlem på SATS siden de startet i 1995. (Tror jeg begynte i 1999.)

Elixia har jeg aldri vært på tidligere. Jeg har vel bare tenkt at det har vært teit å betale 1000 kroner mer i året bare for å ha fine garderober og fancy treningsutstyr. Men nå er jeg altså medlem, og i dag var min første økt på Elixia. Siden jeg trente styrke på SATS i går, valgte jeg tredemølle som dagens hovedaktivitet.

Elixia Ringnes Park har mange tredemøller – over 20 stykker. Tredemøllene er fra Life Fitness, og de er vel de mest avanserte jeg har løpt på.

Dette var bra med tredemøllene (som heter 95T Inspire):

  • Stor intuitiv skjerm (7″)
  • iPod-tilkobling slik at den funker med Nike + iPod
  • Bruk gjerne en USB-minnebrikke hvis du ikke har iPod
  • Masse ulike løypeprofiler (11 kategorier med flere valg i hver kategori)
  • Store knapper slik at det blir enkelt å endre hastighet og lignende underveis
  • God demping i underlaget
  • Grei plassering av pulsmåleren
  • Det var digg å høre sin egen musikk underveis (JudoMania Powersongs)

Vel hjemme etter endt trening var det bare å synkronisere iPod-en på vanlig vis. Hele prosessen gikk aldeles smertefritt. Det var litt forvirrende å bli ønsket velkommen som ny bruker av Nike + iPod siden jeg har bruke systemet over 120 ganger. Heldigvis var det bare å bruke det gamle passordet og brukernavnet, så la treningsøkten seg pent inn blant alle de andre løpeturene mine.

Som du ser er økten skravert for å markere at den har foregått på en tredemølle. Ellers kan jeg nevne at grafen som viser hvordan du har løpt kun registrerer hastighet og lengde. Derfor ble dagens økt ganske så flat, selv om jeg valgte et heftig program på tredemølla med bratte bakker og mye slit.

Siden mange av grafene kan bli ganske like, valgte jeg å legge inn intensitet og tid som navn på økten. Slik at dagens løpetur fikk navnet Elixia – level 10, 30 minutter.

Les også dette

http://judomania.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://judomania.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/myspace_48.png http://judomania.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://judomania.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png

About the Author

Jeg heter Arne Midtlund (f. 27.11.1971), og jeg har trent judo siden september 1983. I 1989 graderte jeg meg til 1. dan, og jeg var da blant de aller yngste i Norge med svart belte i judo. I løpet av de årene jeg har trent judo, har jeg fått mange nyttige erfaringer som jeg ønsker å dele med andre, blant annet gjennom disse sidene. Favoritteknikkene mine i judo er dropdown seoi nage og ko uchi gari. Jeg er helt klart mest glad i tachi waza. Jeg har stor erfaring som trener - både i klubb og krets. Utøverne jeg har vært trener for har vært alt fra nybegynnere til landslagsutøvere - både jenter og gutter, unge og gamle. Dessuten har jeg vært med på å arrangere flere selvforsvarskurs for barn, ungdom og kvinner. Jeg har deltatt i mange konkurranser - både som representant for klubb og krets, og jeg har vært utøver i rekrutteringsgruppen til landslaget i judo. De siste årene har jeg ikke deltatt i konkurranser, men jeg er fortsatt aktiv som trener både i judo og i andre kampformer. I tillegg arbeider jeg som lærer i kroppsøving i grunnskolen. For tiden er jeg medlem i NJJK. I løpet av de siste 25 årene har jeg tilegnet meg en del erfaringer og ganske god innsikt i flere kampformer. Jeg har blant annet trent shotokan karate, taekwondo, hapkido, aikido og jujutsu. Dessuten har jeg en del kunnskaper om jeet kune do, kendo, iaido og wing chun gung fu.