Judo Basics

Send til Facebook | Tips en venn Tips en venn | Skriv ut Skriv ut


Rating: ★★½☆☆

Judo BasicsJudo Basics er en bok som nettopp dekker den mest grunnleggende biten av judo. Som de fleste judobøker starter den med en kort gjennomgang av judoens historikk, biografien til Jigoro Kano og noen enkle dojo-regler.

Deretter viser boken på en enkel og grei måte hvordan teknikker kan utføres. Teknikkene forklares ved hjelp av korte beskrivelser og strektegninger. Avslutningsvis kan du lese IJFs konkurransereglement, noe som jeg alltid synes virker meningsløst - siden dette stadig vekk endrer seg.

Inndelingen i boken er lagt opp etter såkalte graderingskrav til ulike belter. For en nybegynner kan kanskje dette virke forvirrende, siden disse kravene er ulike fra land til land. Boken kan være en grei kilde for ferske utøvere som bare trenger en kort og grei beskrivelse av teknikkene i judo. Ellers er ikke boken grundig nok til å tilby leseren noe utover et lite innblikk i hva judo er.

Forfatter: Patricia Harrington
Antall sider: 200
Forlag: Kodansha

Les også:

Skriv en kommentar ↓

Ingen kommentarer hittil... Du kan jo bli den første til å kommentere innlegget ved å skrive i feltet nedenfor.

Skriv en kommentar