#

JudoMania Online

informasjon om judo og selvforsvar

Yoko ukemi

Skrevet at Arne Midtlund - 08.10.2008

Yoko ukemi eller sidelengs fallteknikk er den mest brukte fallteknikken i judo. Det er på denne måten man stort sett faller uansett hvilket kast tori utfører. Grunnen til det er at tori som regel vil holde i den ene armen din etter å ha kastet deg. På den måten kan tori bidra til å dempe fallet ditt samtidig som kastet utføres med god kontroll.
Les resten av innlegget »

Ushiro ukemi

Skrevet at Arne Midtlund - 08.10.2008

Ushiro ukemi eller baklengs fallteknikk er den vanligste fallteknikken for nybegynnere. Det er sannsynligvis den enkleste å lære seg, og den er enkel å utføre i såkalt “strøm over matta”. For judotreneren er det viktig å legge vekt på at hodet ikke skal treffe matta, at ryggen skal være krum og at man bør slå av ganske nærme kroppen.
Les resten av innlegget »

Mae ukemi

Skrevet at Arne Midtlund - 08.10.2008

Mae ukemi eller forlengs fallteknikk gjøres på to helt ulike måter. Den minst brukte metoden er å la underarmene og håndflatene møte bakken (i stedet for ansiktet). Når man benytter denne formen for mae ukemi, er det viktig at man forsøker å slå av i samme øyeblikk som man treffer underlaget.

Den andre formen for mae ukemi har nok skapt frustrasjoner for de aller fleste nybegynnere på judotreninger. Her er den meningen at du skal rulle framover over den ene armen, uten at hodet treffer bakken. Armen og ryggen formes som en halvsirkel, og når bena kommer i kontakt med underlaget velger du om du vil reise deg, eller om du vil slå av og bli liggende.
Les resten av innlegget »

Ukemi waza

Skrevet at Arne Midtlund - 08.10.2008

Noe av det første man trener på i judo er fallteknikker, og det fortsetter man å trene på hele judokarrieren. Ukemi waza er praktisk, nyttig og enkelte ganger livsviktig. Mange mener at det er fallteknikken som viser hvor god en judoka egentlig er. De aller fleste oppnår raskt et minimum av dyktighet i kunsten å falle uten å slå seg. Men fra dette tidspunkt det er viktig å fortsette treningen, slik at man stadig utvikler og perfeksjonerer sin ukemi waza.
Les resten av innlegget »

Plugin by wpburn.com wordpress themes
-->

Most Commented