God trening

Judo er en fantastisk treningsform. Utøverne får god utholdenhet, styrke, balanse og koordinasjon.

Moderne idrett

Judo er en moderne olympisk idrett som kan drives av barn, ungdom, voksne og gamle. Kvinner og menn trener sammen, men konkurrerer hver for seg.

Selvforsvar

Teknikkene i judo har sin opprinnelse i gamle selvforsvarsteknikker. Enkelte judoklubber har egne kurs der man fokuserer på selvforsvar.

Vennskap

Judofolk er hyggelige mennesker som er opptatt av å ta vare på hverandre. Mange får venner for livet på judotreningene.

Våre sponsorer


Til toppen av siden

Sitater

I løpet av årene jeg har holdt på med disse sidene har jeg samlet en del sitater og anekdoter som kan være til ettertanke eller inspirasjon for judoutøvere og andre. På denne siden er de samlet slik at du kan lese alt på en gang. Hvis det blir litt voldsomt kan du som alltid lese et t
Les mer

Judo er som vann

Det er ganske vanlig å sammenligne kampformer med elementer som ild og/eller vann. Judo og andre «myke» kampformer kan på mange måter sammenlignes med det våte element. En kjent amerikansk judotrener, Neil Ohlenkamp, sammenligner judo med vann på denne måten: Akkurat som i
Les mer

Riktig utstyr

I klassisk kinesisk zen-buddhisme var en munk blitt berømt skriftlærd. Læreren hans sa at han nå var klar til å forlate klosteret ettersom han nå behersket og hadde oversikt over den rette lære. Men før han fikk reise fikk han med seg et koan på veien. Det lød slik: Hvordan var ditt s
Les mer

Mer om judo

  • Norges judoforbund

    Hvis du ønsker mer informasjon om hvor du kan trene judo, så er Norges judoforbund et bra utgangspunkt. Det finnes mange judoklubber over hele landet, og NJF kan hjelpe deg å komme i kontakt med den nærmeste klubben.
  • Det internasjonale judoforbundet

    Judo er en populær idrett som trenes i de aller fleste land i verden. Det internasjonale judoforbundet har ansvar for å organisere utdanning, konkurranser og utvikling av reglement.
  • Facebook

    JudoMania Onlines sider på Facebook kan du lese mange flere store og små saker om judo. Der legger jeg ut det meste jeg finner fra inn- og utland.

Sitater

  • Hurtighet er utrolig overvurdert. Det er mye viktigere med effektivitet. Den raskeste løperen får problemer med å komme først i mål hvis han legger ut på en lengre bane enn motstanderens.
    Shinmen Musashi
  • Selv det sterkeste menneske har en begrenset radius for sin styrke. Trekk vedkommende ut av dette området og inn i ditt eget område, og styrken hans vil forsvinne.
    Morihei Ueshiba
  • Hold balansen. Tyngdepunktet følger kroppens bevegelser. Tyngdepunktet er det viktigste elementet når det gjelder å holde balansen. Konsentrer deg om å holde balansen.
    Kyuzo Mifune
  • En kampform uten regler er bare vold.
    Kenji Tomiki
  • Vi er det vi gjentatte ganger gjør. Perfeksjonisme er dermed ikke en bevisst handling, men en vanesak.
    Aristoteles
  • En perfekt utøver har de samme egenskapene som et speil. Speilet absorberer ingenting. Speilet støter ingenting fra seg. Speilet reflekterer, men fanger ingenting. På den måten kan en utøver handle uten problemer.
    Chuang Tzu
  • En sunn kropp er ikke bare en forutsetning for vår eksistens, men det gir også et solid fundament for mentale og åndelige prosesser. Til tross for dette har folk en tendens til å overse betydningen av fysisk fostring. På samme måte har enkelte atleter en tendens til å overse at kroppen deres kan endre seg, og at det derfor er viktig å trene regelmessig.
    Jigoro Kano
  • Med bakgrunn i det jeg har lært på mange forskjellige jujutsu-skoler, og mine egne tanker samt de teknikkene jeg har utviklet, har jeg grunnlagt et nytt system for fysisk kultur, mental trening og konkurranse. Dette kaller jeg Kodokan Judo.
    Jigoro Kano
  • De essensielle kvalitetene i judo finner vi i utførelsen av kast med en stor grad av finesse, uten sløsing med styrke, og i en uimotståelig rytme.
    E.J. Harrison
  • Hvis alle insisterer på "et øye for et øye", vil snart alle mennesker være blinde.
    Gandhi
  • En sunn kropp er ikke bare en forutsetning for vår eksistens, men det gir også et solid fundament for mentale og åndelige prosesser. Til tross for dette har folk en tendens til å overse betydningen av fysisk fostring. På samme måte har enkelte atleter en tendens til å overse at kroppen deres kan endre seg, og at det derfor er viktig å trene regelmessig.
    Jigoro Kano