10 tips for effektiv styrketrening

styrke

Alle kan trene effektivt. Her er en påminnelse om de 10 beste tipsene for effektiv styrketrening. Ikke noe magisk; bare gode tips rett og slett.

  1. Finn et godt stryrketreningsprogram tilpasset ditt nivå. Bruk gjerne et treningssenter som for eksempel SATS eller Elixia.
  2. Selv om det kan være fristende å bruke ulike styrketreningsapparater, så er det mye mer effektivt å trene med frie vekter (manualer og vektstang).
  3. Tren bena. Der finnes de største musklene i kroppen, og det er bra for forbrenningen og den generelle fysiske formen din om bena styrkes. Mange er altfor opptatt av armer og mage…
  4. Spis alltid regelmessige måltider. De aller fleste av oss trenger mellom 2000 og 3000 kcal hver dag. Spis rett etter trening; det er bra for restitusjonen.
  5. Spis sunt. Hvis du klarer å begrense inntaket av alkohol og junk food til én gang i uka, så er det strålende.
  6. Drikk vann.
  7. Sørg for å tilføre kroppen proteiner. Proteinrike matvarer er blant annet kylling, fisk, egg og meieriprodukter.
  8. Restitusjon er viktig. Sørg for å få nok hvile mellom hver gang du belaster samme muskelgruppe.
  9. Planlegg slik at du som regel har tid til å trene.
  10. Hold ut! Det tar tid å trene styrke. Sannsynligvis vil det gå minst 2 måneder før du merker noen forskjell.

Les også dette

http://judomania.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/google_48.png http://judomania.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/myspace_48.png http://judomania.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/facebook_48.png http://judomania.org/wp-content/plugins/sociofluid/images/twitter_48.png