En korrekt utført shime waza bør i de fleste tilfeller vise seg effektiv i løpet av sekunder. Som uke skal du egentlig ikke oppleve annet enn at hvis du ikke slår av så vil du miste bevisstheten.

  • Øv deg på å feste et hensiktsmessig grep umiddelbart. Du bør i størst mulig grad unngå skifte av grep underveis. Oppretthold grepet ditt og jobb deg sakte, men sikkert inn i en posisjon der kvelingen sitter. Husk at det alltid er bedre med konstant press enn rå styrke.
  • Sørg for å plassere og posisjonere uke slik at det blir vanskelig å gjøre motstand. Ikke gi uke mulighet til å vri seg unna. Det betyr i praksis at du ofte må jobbe en stund før du faktisk kan sette inn selve teknikken.
  • Skaff deg en posisjon som du føler deg komfortabel i. Det er viktig at du er i balanse slik at du kan bruke hele kroppen, ikke bare armene eller hendene.
Del på FaceBookPost to MySpace!Gi Kudos til denne saken! Send til Klikkbart


Les også