Photo: Tamas Zahonyi (EJU - http://www.eujudo.com)

Når du begynner med en kampform, som for eksempel judo, kan det være smart å finne ut (hvis du ikke allerede vet det) hvorfor du ønsker å trene. Hva er målet ditt? Hva håper du å få ut av treningen? Hvorfor trener du ikke noe helt annet i stedet? En bevisstgjøring omkring dette emnet kan være med på å gjøre treningen din mer givende.

1: Ha det gøy/god trening
Det er vanlig at man begynner å trene rett og slett fordi man vil komme i form. Hvis man i tillegg kan ha det gøy, så er de aller fleste av oss fornøyd. De aller fleste kampformer, inkludert judo (kanskje særlig judo) vil gi deg økt styrke, utholdenhet, koordinasjon, balanse og til en viss grad fleksibilitet.

I tillegg til judo, kan de følgende kampformene være verdt å sjekk hvis fysisk hard trening er det du er ute etter:

2. Selvforsvar
Mange som begynner med kampformer har et ønske om å lære seg selvforsvarsteknikker. Det er absolutt et logisk ønske hos dem som oppsøker en judoklubb, men fokus i en judoklubb er sjelden rent selvforsvar. Det betyr ikke at judo ikke egner seg; det betyr bare at man ikke trener spesifikt på selvforsvarssituasjoner. Er du ute etter å lære selvforsvar, kan de følgende kampformene også være verdt å sjekke:

3. Kultur og tradisjon
Mange mennesker er interessert i det kulturelle, tradisjonelle og historiske aspektet ved kampformer. Jeg har for eksempel alltid hatt en stor interesse for disse sidene ved judo. Og her er det mye man kan sette seg inn i! Det er drøssevis av kampformer som kan være verdt å sjekke i denne sammenheng.

4. Fullkontakt kampsport
Judo har i utgangspunktet overhodet ingenting å gjøre med MMA, UFC, Pride, K1 eller andre former for fullkontakt kampsport der alt er tillatt. Judokonkurranser er i aller høyeste grad fullkontakt, men sterkt regulert av strenge regler som er innrettet slik at skader sjelden oppstår.

5. Sport og konkurranseidrett
I judo arrangeres det konkurranser på mange nivåer, alt fra klubbmesterskap til OL. Judo har vært en olympisk gren siden 1964, og på verdensbasis er judo den største kampsporten. Det betyr at judoklubber verden over er organisert, har godt skolerte trenere, og man har felles retningslinjer og reglement.

I Norge er Norges Judoforbund underlagt Norges Idrettsforbund. Man har landslag og offisiell godkjent trenerutdanning.

Kilde: 5 Reasons To Start Training in the Martial Arts - Martial Arts Training Goals (Diana Davila)
Del på FaceBookPost to MySpace!Gi Kudos til denne saken! Send til Klikkbart


Les også