Moshe FeldenkraisMoshe Pinhas Feldenkrais (1904 - 1984) er kjent for å ha grunnlagt en metode som skulle øke menneskers selvforståelse gjennom bevegelser. Han ble født i Ukraina, men flyttet til Hvite-Russland allerede 16 år gammel. Etter dette dro han videre til Palestina. Det var i Palestina han begynte å studere selvforsvarsteknikker, blant annet gjennom jujutsu.

I 1933 møter Moshe Feldenkrais selveste Jigoro Kano i Frankrike. Etter dette møtet begynner Feldenkrais å trene judo, og i 1936 blir han tildelt svart belte i judo, og i 1938 får han 2. dan. Blant Feldenkrais mer kjente judoelever var Frederic og Irene Joliot-Curie, samt Bertrand L. Goldschmidt.

Moshe FeldenkraisFeldenkrais flyktet til Stor-Britannia under andre verdenskrig. Der jobbet han for den britiske marinen, og han benyttet også her sjansen til å lære bort judo. Han skrev også noen bøker om judo på 1940-tallet.

Kilder: Wikipedia, About Moshe
Del på FaceBookPost to MySpace!Gi Kudos til denne saken! Send til Klikkbart


Les også