- JudoMania Online - https://judomania.org -

Intervju med Morten Bachman

Posted By Arne Midtlund On 01.08.2007 @ 8:00 In Intervju | No Comments

JudoMania Online har vært på nett i 10 år, og jeg presenterer i den anledning noen sentrale skikkelser i norsk judo. Intervjuene er gjort via e-post. Denne gangen skal vi bli litt bedre kjent med Morten Bachmann fra [1] Ippon judoklubb.

Når, hvor og hvorfor begynte du å trene judo?

Svar: I Ippon Judoklubb 1973

Hva er ditt beste judo-minne?

Svar: Et av de bedre er lag konkuranse som vi deltok i Rochester i England i 1993.

I verdensmålestokk er judo en stor idrett, men i Norge er det ikke mer enn litt over 3000 registrerte utøvere. Antall utøvere har til og med minket de siste 20 årene. Hva tror du må gjøres for å øke antall utøvere?

Svar: Kvalmt svar, men se til Ippon JK. Vi har passert 300 medlemmer og greier å holde på mange av de som starter. Det må startes på klubb-nivå. Få et effektivt styre, gode trenere og delta i konkurranser. Mange klubber stiller ikke med deltagere i konkurranser.

Flere norske utøvere gjør det ganske bra i internasjonale turneringer. Kan dette utnyttes i markedsføringen judo?

Svar: Delvis, men alle klubber bør være flinke ti å få med seg lokale medier. Få en egen kontakt i lokal avisen og pump på med nyheter. Innvitere dem til graderinger og klubbkonkurranser.

Kampformer som judo nevnes ofte i sammenheng med selvforsvar i massemedier. Mener du dette er positivt eller negativt? Kan og bør dette utnyttes for å rekruttere nye utøvere?

Svar: Positivt på en måte, men for å bruke judo som vi lærer som selvforsvar så må man trene lenge. Det er ikke noe problem å plukke ut noen få teknikker for å lære folk selvforsvar.

Judo møter hard konkurranse fra andre kampformer som for eksempel kickboksing, taekwondo og MMA (mixed martial arts). Enkelte treningssentre tilbyr til og med dropin-timer i kampsport. Bør judoklubbene tilby flere og mer varierte kurs?

Svar: Helt klart flere kurs. Kodokan operer nesten med en form for dropin-trening :-)

Hva er dine egne mål/drømmer for de neste årene i judosammenheng?

Svar: Flere deltagere på stevner, økning av medlemsmassene. At de som klager og krangler på alt kan snu seg å se den andre veien å begynne å gjøre noe konstruktivt eller forsvinne ut av judoen.

Tusen takk for svarene! :-)


Article printed from JudoMania Online: https://judomania.org

URL to article: https://judomania.org/2007/08/01/intervju-med-morten-bachman/

URLs in this post:
[1] Ippon judoklubb: https://ippon.no