- JudoMania Online - https://judomania.org -

Honor Blackman

Posted By Arne Midtlund On 27.07.2007 @ 22:49 In Kjente judoka | No Comments

Honor BlackmanHonor Blackman (født 12. desember 1927) er nok best kjent for sin rolle i James Bond-filmen Goldfinger. I rollen spilte hun en figur med det klingende navnet Pussy Galore. Blackman var 36 år da hun spilte Bondjente, og det var ikke bare utseende som ga henne rollen. Hun var også en godt utdannet skuespiller fra Guildhall School of Music and Drama i England.

For oss som trener judo er Honor Blackman interessant fordi hun også trente judo. Hun skal ha startet med judo allerede før hun var 17 år gammel, og i flere av rollene hennes utfører hun særdeles stilistiske og teatralske utgaver av judokast og karateslag.

Bok om selvforsvar

Honor Blackman’s Book of Self-Defence kom en gang på 60-tallet, og den ble såpass populær at den kom i flere opplag. I denne boken demonstrerer Blackman teknikker som kan komme godt med dersom man blir angrepet i en trapp, på en benk i parken, på stranden, i teateret eller andre steder der man vanligvis ferdes.

Boken virker nok litt gammeldags, og det kan være enkelt å harselere over innholdet, men den var med på å profilere judo i Europa. Her er noen bilder fra boken:

Honor Blackman

Honor Blackman

Honor Blackman på Youtube


Kilder: [1] NNDB


Article printed from JudoMania Online: https://judomania.org

URL to article: https://judomania.org/2007/07/27/honor-blackman/

URLs in this post:
[1] NNDB: https://www.nndb.com/people/344/000109017/