VaskebrettHvordan kan du få magerutene du drømmer om? Bli fin til sommeren? Bikiniklar til sommeren! For oss som er opptatt av judo er handler magemuskler rett og slett om riktige muskler til teknikkene man skal utføre i judo. Alle judoteknikker krever at utøverne har gode magemuskler. Tenk bare på seoi nage eller frigjøringer fra holdegrep. De følgende fem metodene har jeg brukt med stor suksess.

Judo situps

Situps judo
Dette er den mageøvelsen jeg liker aller best. Den er ikke helt i tråd med den korrekte måten å gjøre situps på, og den kobler i alle fall inn hofteleddsbøyerne. Jeg synes ikke det gjør noe, og øvelsen er relevant for judoka - blant annet i forhold til ne waza.

Crunches/sit ups

Når man gjør situps er det viktig at man virkelig kjenner at man aktiviserer musklene man ønsker å trene. Trekk inn magen, pust riktig (ut på vei opp, og inn på vei ned), stopp litt på toppen og gjør øvelsene konsentrert (sakte).

10-delt mageøvelse

I den 10-delte mageøvelsen utfører man situps liggende på 10 ulike måter. Man har for eksempel strake ben rett opp, strake ben langs gulvet (5 cm over), bøyde ben, et strakt og et bøyd ben og så videre. Idéen er at øvelsene skal angripe (aktivisere) ulike deler av magen.

Løpetrening

For å få mageruter (noe som ikke er helt naturlig for de fleste) bør man ha minimalt med underhudsfett. Det er ikke bra å ha for lite fett på kroppen. Hvis du ønsker å redusere fettprosenten noe, så kan løpetrening være et godt tips.

Kosthold

Riktig kosthold spiller også en rolle når du ønsker å oppnå markerte magemuskler. Sammensetningen av karbohydrater, fett og proteiner bør være fornuftig.
Del på FaceBookPost to MySpace!Gi Kudos til denne saken! Send til Klikkbart


Les også