budobabe.jpgI fall var det resultatet av en undersøkelse som ble publisert i British Journal of Sports Medicin i 2005. Her ble fem kampformer sammenlignet: taekwondo, shotokan karate, aikido, tai chi og kung fu.

Utøverne som ble testet var et representativt utvalg. Kriterer for utvelgelse og analyse var blant annet at de som var med måtte trene minst 3 ganger hver uke, de måtte ha trent i mer enn 3 år, og de måtte være forhindret fra å trene i minst én uke for at en hendelse skulle bli registrert som en skade.

Resultatet av undersøkelsen var at det var store variasjoner mellom kampformene. Antall utøvere som ble skadet i løpet av 1 år var som følger:

  • 59 % i taekwondo
  • 51 % i aikido
  • 38 % i kung fu
  • 30 % i karate
  • 14 % i tai chi

Kommentarene til denne undersøkelsen går ofte ut på at man sammenligner skadefrekvensen i taekwondo og karate. Personlig er jeg mer overrasket over det høye antallet skader i aikido. Tipper at judo også ville kommet ganske høyt opp på en slik oversikt, eller..? Kom gjerne med kommentarer og meninger i feltet nederst på denne siden ;-)

{democracy:2}


Del på FaceBookPost to MySpace!Gi Kudos til denne saken! Send til Klikkbart


Les også