JudoMania Online

informasjon om judo og selvforsvar

Hall of Fame

Skrevet av Arne Midtlund - 06.03.2007

Visste du at IJF har lagd en Hall of Fame for judoutøvere? Initiativet til dette kom i forbindelse med Judovision 2000 som ble offentliggjort for over 7 år siden, og som seg hør og bør ble Jigoro Kano den første personen i Hall of Fame. Deretter ble det stille i et par år, inntil IJF bestemte seg for å tildele 10. dan til Charles Palmer og Anton Geesink. I forbindelse med dette, ble også disse til innlemmet i berømmelsens sal. Deretter har ingen kommet med. Hvorfor ikke?

Det finnes mange, svært mange, utøvere som kunne fortjent en plass i IJFs Hall of Fame. Hva med Keiko Fukuda, Kyuzo Mifune, Sarah Mayer, Ryoko Tani? Jeg kunne lett nevnt 10-15 utøvere som burde ha vært med på listen.

Burde ikke judo som er blant de 10 største idrettene i verden ha plass til flere enn tre personer på sin liste av berømtheter? Hvilke ville vært på din liste i så fall? Skriv gjerne noen forslag i feltet nedenfor. Her er noen forslag:

 • Kyuzo Mifune
 • Keiko Fukuda
 • Ryoko Tani
 • Yasuhiro Yamashita
 • Yoshigutsu Yamashita
 • Shiro Saigo
 • Sarah Mayer

Les også dette

Del dette med andre

 • Facebook
 • Twitter
 • Tumblr
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • MySpace
 • email
 • PDF
 • RSS
Følg JudoMania Online Del dette på Facebook

7 kommentarer til “Hall of Fame”

 1. Jørgen says:

  Synes Masahiko Kimura burde få en plass på listen. Tapte bare 4 kamper i sin kariere og slo skaperen av BJJ Helio Gracie.

  Linker :http://www.judoinfo.com/kimura2.htm
  http://en.wikipedia.org/wiki/Masahiko_Kimura

 2. Det er jeg enig i. Har lest litt om han og sett noen kule videoer på Youtube også.

 3. Jarne Byhre says:

  Vi må huske på at japanere har stor bestemmelsesrett på hvem som blir med i “Hall of fame” selv om det er i IJFs regi. Kimura har på mange måter “sviktet” judo ved å ta stefet ned å bli “professional wrestler”. Slik er det bare.

  Judo har alltid vært veldig konservative i forhold til mange andre idretter og mange andre kampsporter. Bare det å reserve de siste 4 gradene til æresgrader viser dette. De fleste andre stilarter åpner for at man kan gradere helt opp eller har kun 1-2 æresgrader. Synes på mange måter at det er greit at de er konservative.

 4. Jarne Byhre says:

  Poenget mitt er vel egentlig: For å bli med i “The hall of fame” så holder det ikke å være en god judoutøver. Det holder faktisk ikke å være en eksepsjonell judoutøver. Du må være noe ekesepsjonelt ved siden av også!

 5. Jørgen says:

  Grunnen til att Kimura gikk over til proffesjonel wrestling var att han trengte penger for medisiner til sin kone.

Skriv en kommentar

Plugin by wpburn.com wordpress themes
-->

Most Commented