Send til Facebook | Skriv ut Skriv ut

Selvforvarskurs

Jeg har holdt flere selvforsvarskurs de siste 25 årene. Flere av disse har tatt utgangspunkt i judo som selvforsvar. Judo inneholder mange relevante teknikker, men det er viktig å poengtere for alle som begynner på selvforsvarskurs at dette er noe man ikke lærer i løpet av for eksempel 30 timer.

I utgangspunktet er det vel et alvorlig signal om at noe er galt i et samfunn der man føler det nødvendig å melde seg på selvforsvarskurs, for å kunne ferdes trygt ute.

Videre lurer jeg ofte på hvilken trygghet man faktisk føler etter å ha deltatt på slike kurs. Finnes det egentlig undersøkelser eller rapporter som sier noe om effekten av såkalte selvforsvarskurs? Noen voldsforskere mener at voldtektsforbrytere handler etter et bestemt mønster, og at det derfor er lurt å gjøre en overraskende handling. Pepperspray, alarm eller en judoteknikk er helt sikkert en overraskende handling…

Jeg tror at den alvorlige og livstruende situasjonen det er å bli angrepet vil gjøre mange handlingslammet. I slike situasjoner tror jeg også at man må ha trent kampformer i mange, mange år før man kan føle seg nevneverdig tryggere. Kanskje noen som leser dette har andre meninger eller erfaringer?

0 kommentarer ↓

Ingen kommentarer hittil... Bli den første til å kommentere denne saken da vel.

Skriv en kommentar