Send til Facebook | Skriv ut Skriv ut

Vladimir Putin

Når Vladimir Putin blir spurt om hvilke idretter han er opptatt av, svarer han kampsport og judo. Putin var i sin tid regionsmester i judo i Leningrad. 27. februar 2001 ble han tildelt 7. dan av Y. Park under et besøk i Korea.

Putin har også skrevet en bok som de fleste andre statsledere før eller siden gjør. Det spesielle med Putins bok er at den omhandler judo. Boken heter: “Judo: History, Theory, Practice.” I 2008 tok han også del i en intruksjonsvideo sammen med Yasuhiro Yamashita.

Fra sovjetisk tid ønsket Putin å gjeninnføre den gamle sovjethymnen (populært kalt Stalin-sangen) som nasjonalhymne, spilt for første gang nå sist nyttårsaften med ny tekst. I tillegg ønsket han en bestemmelse om at de væpnede styrker fortsatt skulle få bruke den røde fane som sitt banner. Dette siste skulle være en påminnelse om at russerne beseiret tyskerne i annen verdenskrig, den store fedrelandskrigen, som russerne kaller den.

Putin er meget ordknapp og opptrer sjelden i ideologiske og politiske debatter på TV, i radio eller aviser. Putin har avsluttende universitetseksamen ved det juridiske fakultet i fødebyen Leningrad/St. Petersburg. Han er dermed statsoverhode nummer tre etter revolusjonen med juridisk embetseksamen. Hans forgjengere på det faglige område var Lenin og Gorbatsjov.

Vladimir Putin trener fortsatt judo regelmessig og han sier at han fortsatt liker idretten utrolig godt. Putin begynte med sambo da han var 14 år gammel. Ikke lenge etter begynte han å trene judo, blant annet fordi det var mye mer enn en idrett - det hadde også en filosofisk verdi.

0 kommentarer ↓

Ingen kommentarer hittil... Bli den første til å kommentere denne saken da vel.

Skriv en kommentar