Dette er et veldig intensivt ballspill - i alle fall hvis man er få utøvere. Treneren bør tilpasse dette i forhold til lokalene man trener i. Beskrivelsen nedenfor er lagd med en vanlig gymsal i tankene.

  • NivÃ¥: alle
  • Alder: over 12 Ã¥r
  • Antall: minst 2 (helst 10 eller flere)
  • Utstyr: 1 ball

Beskrivelse

I denne leken bruker man 1 ball. Jeg har brukt volleyball/skumgummiball med stor suksess. Det er en fordel med litt størrelse på ballen, men man bruker selvsagt det man har. (Det er for eksempel mulig å bruke et judobelte som man har lagd en skikkelig knute av.)

Utøverne deles inn i to lag. Kortveggene i gymsalen fungerer som mål. Man bør begrense høyden på målet til for eksempel 2 meter. Hele veggens bredde er mål.

Laget får poeng dersom ballen treffer veggen til det motsatte laget - akkurat som i fotball. Utøverne har bare lov til å kaste ballen.

Den som har ballen har ikke lov til å bevege seg, men medspillerne kan løpe fritt omkring. Motspillerne skal forsøke å erobre ballen. Det er ikke lov til å være nær den som har ballen. Hvis en utøver blir angrepet, mister det aktuelle laget 1 poeng og den som ble angrepet får frikast.
Del på FaceBookPost to MySpace!Gi Kudos til denne saken! Send til Klikkbart


Les også