Dette ballspillet krever full konsentrasjon av alle utøverne. Det er mange variasjonsmuligheter her, men den varianten jeg har beskrevet nedenfor fungerer stort sett alltid greit.

  • NivÃ¥: alle
  • Alder: over 12 Ã¥r
  • Antall: minst 9 (helst 12 eller flere)
  • Utstyr: 1 ball

Beskrivelse

I denne leken bruker man 1 ball. Jeg har brukt volleyball/skumgummiball med stor suksess. Det er fint hvis det er en viss størrelse på ballen, men man bruker selvsagt det man har. (Det er for eksempel mulig å bruke et judobelte som man har lagd en skikkelig knute av.)

Utøverne deles inn i minst tre lag med 3-5 utøvere på hvert lag. Den som har ballen har ikke lov til å bevege seg, men medspillerne kan løpe fritt omkring. Motspillerne skal forsøke å erobre ballen. Det er ikke lov til å være nær den som har ballen. Hvis en utøver blir angrepet, mister det aktuelle laget 1 poeng og den som ble angrepet får frikast.

Laget får poeng dersom alle spillerne har hatt ballen minst 1 gang uten at ballen har vært innom en motspiller. Det gjør ingenting hvis ballen treffer veggen eller gulvet. Ballen kastes til medspillerne. Utfordringen blir å holde rede på hvilke utøvere man spiller med og mot.
Del på FaceBookPost to MySpace!Gi Kudos til denne saken! Send til Klikkbart


Les også