James CagneyTidlig på 1930-tallet ble James Cagney (1899-1986) omtalt som en tøff, frisk, hardkokt, skrytende og populær person. Cagney var alt dette og mye mer.

Han levde seg inn i rollene han spilte, og det virket som om han virkelig levde for filmmediet. Hans framferd var noe i retning av “jeg er bedre enn deg, og jeg vet det”.

James Cagney tilhørte filmselskapet Warner, og der spilte han en rekke små roller før han virkelig slo gjennom med hovedrollen i Public Enemy (1931). Taxi (1932) og Lady Killer (1933) er andre viktige filmer Cagney spilte store roller i.

I filmen Blood on the Sun (1945) viser James Cagney fram noen av sine ferdigheter i judo. Blant annet får vi se teknikker som seoi nage, tomoe nage og o goshi. Cagney var dan-gradert i judo. Sannsynligvis hadde han 3. dan.


Del på FaceBookPost to MySpace!Gi Kudos til denne saken! Send til Klikkbart


Les også