Laetitia Casta

Laetitia CastaDen britiske designeren Vivienne Westwood sa en gang: “Jeg tror ikke på Gud, men etter å ha sett Laetitia har jeg nesten ombestemt meg.” Den franske motefotografen Dominique Issermann har kalt henne “verdens vakreste jente”. I bladet Maxim ble hun kåret til verdens nest vakreste kvinne i mai 1999, og hun ble kalt Frankrikes største gave til verden siden Frihetsstatuen.

Laetita Casta var blant de tre mest populære supermodellene på slutten av 90-tallet. Ifølge EuroNews er hun like populær som Naomi Campbell og Eva Herzigova. Laetitia Casta, eller rettere sagt Laetitia Maria Laure Casta, ble oppdaget helt tilfeldig sommeren 1993 av en kvinnelig fotograf. Da var hun bare 15 år, og på ferie med familien i Dumio på Korsika. Paul Marciano - president og kreativ designer hos Guess? Inc. - ansatte henne nesten umiddelbart, og allerede i oktober året etter hadde hun sin første store jobb hos Guess?. I 1999 ble hun fast modell hos Madison models.

Mer enn 60 forsider, blant annet Elle, Mademoiselle, Seventeen, Cosmopolitan, Italian Glamour, Marie-Claire, Top Modele og Depeche Mode, har vært prydet med Laetitias ansikt. Hun har jobbet for Gaultier, Guess?, Ralph Lauren, Fleur Interdit de Givenchy, Allure de Chanel, Pantene Pro-V, Victoria’s Secret, Sports Illustrated og l’Oreal. Til tross for at hun bare rager 171 cm over bakken har hun ingen problemer med å få modelloppdrag. Casta veier omtrent 57 kg, og har dermed en ganske normal kroppsbygning…

laetitiacasta

Laetitia ble født 11. mai 1978 i Pont-Audemer i Normandie i Frankrike. Her vokste hun opp i enkle og landlige omgivelser med faren, Dominique, og moren, Line. Nå bor hun i Paris sammen med foreldrene hennes og to søsken - en yngre søster og en eldre bror.

laetitiacasta-judoLaetitia er svært aktiv. Da hun var 6 år begynte hun å danse, men det passet ikke for henne. Noen år senere forsøkte hun tennis, men hun var ikke akkurat venner med ballen. I stedet står hun på rollerblades eller kjører go-cart sammen med sin bror. Dessuten liker hun å høre på musikk, og å lage mat sammen med moren sin.

I spillefilmen om Asterix og Obelix spiller Laetitia Casta spille rollen som Falbala - konen til Senilix og landsbyens vakreste kvinne. Filmen har allerede blitt en strålende suksess i Frankrike selv om kritikkene ikke er så veldig positive.

laetitiacasta-judo2Laetitia Casta begynte med judo sammen med broren sin i 1986. Etterhvert har hun gradert seg til brunt belte. Laetitia mener at hennes erfaring med judo har vært nyttig i hennes arbeid som fotomodell. Judotreningene har lært henne å beholde kontrollen, sette grenser for seg selv, ikke være aggressiv. Dessuten har hun gjennom flere års judotrening sett at det er bedre å tenke med hjernen enn med hjertet. Hun sier at noe av det mest negative med all reisingen i modellyrket er at hun ikke får trent judo.

Chris Isaak og Laetitia Casta i en musikkvideo


Les også dette

0 kommentarer ↓

Ingen kommentarer hittil... Bli den aller første som kommenterer dette ved å fylle ut skjemaet nedenfor.

Skriv en kommentar